Introducció a HamAlert

Aquest article és per als companys del grup de digitals al qual encara dec una intro a aquest programari, explicant per què m’agrada tant.

HamAlert és un servei creat pel Manuel Kasper, HB9DQM, que ens alertarà quan hi hagi un “spot” que coincideixi amb els criteris d’alerta que hàgim definit prèviament.

La diferència amb altres serveis radica en tres pilars fonamentals.

Les fonts d’informació
El servei rep informació dels clàssics clusters de tota la vida, on els errors escrivint a mà poden jugar una mala passada, però també rep informació de QSOs en cw desde el Reverse Beacon Network (RBN), SOTAwatch i PSK Reporter per modes digitals. 

La capacitat de personalització del filtre permet a l’usuari de HamAlert filtrar fent servir qualsevol combinació dels següents criteris:

 • DXCC
 • Callsign
 • IOTA group reference
 • SOTA summit reference
 • WWFF division/reference
 • CQ zone
 • Continent
 • Band
 • Mode
 • Time and days of week
 • Source
 • Spotter callsign and DXCC

A més es connecta a Clublog.org i carrega els teu log per determinar quins slots (DXCC per banda) has treballat i/o confirmat i quins et falten.

Amb aquesta potència només falta la imaginació de l’operador per crear els seus criteris d’alerta (triggers). Jo per exemple tinc dos “triggers”, un que activo gairebé sempre i un altre que només activo quan estic fent radio perquè genera moltes alertes.

El primer “trigger” m’avisa quan un operador de la península o Balears rep en qualsevol banda de 10 a 60 un DXCC que no tingui treballat en modes fonia o digitals.

El segon m’avisa quan algun operador de la península rebi un slot que no tingui entre 10 i 60 metres.

Una regla és per treballar nous DXCC i l’altre per treballar nous slots.

Les múltiples possibilitats per rebre les alertes és el tercer tret diferencial de HamAlert. No és una web, no és només un telnet a un cluster. També pot enviar alertes push al mòbil si fas servir la app gratuïta de HamAlert, enviar-te un mail o integrar-se amb la teva pàgina web o tercers aplicacions com Threema..

El Josep, EA3CAZ, rebent dos DXCC que em falten

Més informació a https://hamalert.org/about

Join the Conversation

2 Comments

 1. Hola ,  buscando información de la antena dx commander vi que tu tienes una,  quería saber tu opinión que te parece y si merece la pena, tu la tienes con 80mts ?  

  Me surge una duda , la antena va directa con coaxial de 50 ohmios ???   o lleva un trozo de coaxial 75 ohmios  antes del de 50 ohmios????   O algún tipo de balun 

  Nunca he hablado con alguien de España que la tenga.

  Espero tus comentarios por favor. 

  Un saludo 

  Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: